Lenteviering

Van start!

Geen betere manier om de heerlijke lentedag te vieren dan op de fiets. Het plan was om via Hasselt en de pas ontdekte dijkjes langs mooie plassen naar Zwolle te fietsen en van daaruit naar Dalfsen. Als de moraal nog goed zou zijn, de tocht voort te zetten via Vilsteren en bij Ommen om te buigen naar Meppel.

Onderweg zag ik een aantal maal een eenzame fietser in de rug. Voor mij altijd een prikkel tot een inhaalactie. Het tempo lag daarom vrij hoog. Gaf niets, ik kwam fris aan in Dalfsen. Bleef fris tot Ommen, ondervond toch al wat ongemakken in de benen onderweg naar Witharen en constateerde tot mijn spijt dat de rit in Balkbrug had moeten eindigen. En dan is Meppel nog best een eind. De geplande genietende finale door het Reestdal werd daardoor een werksessie. Weinig van het fraaie dal gezien.

Thuis zat iedereen in de zon te lunchen. Ik vond het een mooi gezicht, maar moest echt even bijkomen. Best stoer, vond ik zelf. Toen ik zei bijna 80 km te hebben gefietst, vonden de thuisblijvers dat ook. Ik zag het respect in de ogen van mijn lief. Best trots op eerlijk gezegd.

Scroll Up

Pin It on Pinterest