Lichtdonatie

Ik heb vandaag drie foto’s op internet gezet. Deze speciale sfeerfoto van Lidia en Umai aan de oever van de afgraving in Sellingerbeetse is er één van. Niets bijzonders. Ik publiceer wel vaker foto’s tenslotte. Deze keer is het echter anders. Die drie foto’s zijn namelijk naar een goed doel gegaan.

De site ecomagination verzamelt soorten foto’s. Fabrikant GE doneert voor iedere foto die mensen uploaden een bedrag aan drie projecten. Foto’s met het thema ‘licht’ leveren geld op om mensen op Oost Timor te voorzien van zonnepanelen. Het bedrag dat de foto’s met het thema ‘wind’ opleveren, is bestemd voor de aanschaf van windturbines voor afgelegen gebieden in ontwikkelingslanden. De foto’s met het thema ‘water’ leveren een bijdrage aan waterzuiveringsprojecten.

Uploaden gaat via je Flickr-account. Inloggen, drie foto’s per keer selecteren, indelen in één van de drie categorieën en indienen maar. Als de foto’s worden goedgekeurd, worden ze onderdeel van een fraaie flashanimatie op de site. Maar dit project gaat natuurlijk niet om het strelen van onze ego’s, het doel is veel geld in te zamelen voor mooie projecten. Meedoen dus.

Scroll Up

Pin It on Pinterest