Mac at Work

1 min leestijd

Wij Mac-gebruikers weten als geen ander dat je heel serieus werk kunt afleveren met een computer van Apple. Je zou uiteraard bijna vergeten dat het echt werk is, want het werkt gewoon erg prettig op z’n sappige machine.

Systeembeheerders hebben over het algemeen zo hun eigen ideeën over ‘De Mac’. Opvattingen die op elkaar gestapeld liggen als ondoordringbare muren. Tot hier en niet verder, werknemertje, spelen doe je maar thuis. Een enkele volhouder weet deze vooroordelenvestiging te slechten, de meesten geven het na een tijdje op.

Raar eigenlijk. Serieus werk wordt daardoor wel heel erg serieus. Nee, onnodig serieus. Klein voorbeeld uit eigen praktijk. Het opzetten van een webserver voor lokaal testwerk van een WordPress-website kost op de Mac nog geen kwartier. MAMP downloaden, WordPress in de juiste map kwakken, MAMP aanzetten en dat was het dan wel zo ongeveer. Als ik dan hoor dat een webontwikkelaar een uur is bezig geweest om hetzelfde op de zakelijke pc voor elkaar te krijgen, zucht ik maar eens diep.

Niet dat dit soort voorbeelden systeembeheerders overtuigen. Argumenten genoeg om ‘De Mac’ buiten de deur te houden. Maar er is hoop: David Sparks heeft het boek ‘Mac at Work’ geschreven met daarin alle antwoorden op vervelende vragen van IT-afdelingen. Nuttig leesvoer voor systeembeheerders, ammunitie voor thuisgebruikers die ook op het werk met de Mac productief willen zijn. Zet hem op jongens en meisjes!

Scroll Up

Pin It on Pinterest