MacMiep staat haar digitale mannetje

Apple Fansite MacFreak heeft een geheim. Of liever gezegd: hád een geheim. Haar naam is MacMiep en ze weet alles van Mac OS X. Ook wat betreft voorganger Mac OS 9 vertoont deze dame geen enkel teken van Alzheimer.

Mac Freak heeft besloten deze vrouwelijke samenballing van kennis online te zetten. Iedereen die iets te weten wil komen, kan naar de MacMiep website surfen en online lessen nemen in gebruik van OS X en OS 9. En dat ‘iedereen’ moet vrij letterlijk worden genomen. Ook al is de online handleiding vooral bedoeld voor mensen die nieuw zijn wat OS X betreft, of erover denken de overstap naar het ‘andere’ platform te maken, ook de dagelijkse gebruiker met vele jaren Mac-ervaring heeft er wat aan.

Zo werk ik al vanaf de tijd van de LC 475 met de Mac, maar raakte ik toch echt geboeid door de verhandeling over het opnemen van lp’s op de Mac. Ja, er zat nog wat nieuws bij en ik ga dan ook aan de slag zodra ik er tijd voor heb. Zo’n verzameling van kennis is wat mij betreft altijd inspirerend omdat er inderdaad altijd wel iets bij zit wat je echt nog niet wist of alweer bijna vergeten was. Dus dames en heren van MacFreak: hulde!

Scroll Up

Pin It on Pinterest