Mario World bestaat!

1 min leestijd

De prachtige zondag dreigt verloren te gaan door wachten op herstel van Tamas. Hij is niet fit. Niet zo verwonderlijk overigens, het arme manneke is weer eens in de steek gelaten door zijn darmen. Samen met zijn broer scharrelt hij aan de randen van de campingvijver. Josse in zwembroek, de patiënt in joggingbroek en fleecejack. Ze zijn op salamanderjacht.

Eerst hobbelt Tamas nog wat aarzelend mee, maar gaandeweg de jachtpartij hervinden de mannen hun vertrouwde ‘wervelwindniveau’. We besluiten een middagtripje te wagen.

De afdaling langs de Cascade de Mérelle blijkt een goede keus. De mannen gaan van steen naar steen omlaag. Ze herkennen hier op de steile helling richting het meer een wereld die ze thuis wel kunnen dromen. In Meppel laten ze Mario en Luigi van rots naar rots springen, beklimmen ze bergen, zwemmen door meren en verslaan ze de meest irritante tegenstanders. Hier in Frankrijk blijkt hun wereld gewoon te bestaan. Als vanzelf springen ze in de rol van hun digitale vrienden. Verzinnen er verhalen bij. Moeiteloos dalen ze af in deze groene Mario World. Hun wereld. Super Mario Bros Wiehieieieieie!

Scroll Up

Pin It on Pinterest