Mii-crimineel

1 min leestijd

Een leuke gadget bij de Wii spelcomputer is de mogelijkheid om met zelfgemaakte poppetjes te spelen. De mogelijkheden van Mii (flauwe woordspeling, maar dat terzijde) zijn daarbij behoorlijk uitgebreid en de makers van de Wii lijken behoorlijk goed te hebben nagedacht over de gezichtskenmerken die het uiterlijk van mensen bepalen.

Zo hebben mijn dochter en mijn vrouw thuis voor alle gezinsleden een eigen poppetje gemaakt die het karakter van de eigenaars behoorlijk raak typeren. Ik kan zelden een glimlach onderdrukken als ik mezelf selecteer voor een partijtje tennis. Blijkbaar zijn dochterlief en moeders heel goed in staat geweest om de kern van de gezichten van ons gezin te bepalen en om te zetten in een Mii-karakter.

In dit licht bezien is het daarom wel niet zo vreemd dat de politie in het Japanse district Kanegawa onlangs in Mii een poppetje heeft ontworpen met de uiterlijke kenmerken van een persoon die is doorgereden na een verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Normaalgesproken gebruikt de Japanse politie hiervoor een tekenaar, maar die kan waarschijnlijk uitkijken naar ander werk. De politiebeambten waren volgens een artikel in technologiewebsite C|NET namelijk zo tevreden over hun ‘Mii-crimineel’, dat ze er een poster van lieten maken en deze overal in de stad op lieten hangen.

De redacteur van C|NET betoogt terecht dat zo’n poster waarschijnlijk heel wat beter gaat opvallen dan de standaard composiettekeningen die hiervoor meestal gebruikt worden. Dat gecombineerd met mijn eigen ervaringen over de treffende manier waarop die Mii-poppetjes een echt persoon van vlees en bloed kunnen weergeven, maakt dat deze vermenging van game en dagelijks leven best wel eens een lang leven beschoren kan zijn!

Scroll Up

Pin It on Pinterest