oude vijver zwarte dennen mist

Mistige loopjes

GO!

Wat is dat toch met mist? Hul de meest saaie scène in nevelen en Instagram ontploft. Nou ja, het aantal hartjes onder de foto ligt geheid een flink eind boven het gemiddelde. Fijn voor een hardloper met een tweede hobby.

De Zwarte Dennen zijn alle seizoenen mooi. De laatste zaterdag van november is het natuurgebied nog een tikkeltje mooier. Het is mistig. Geen dichte mist, maar wel een sfeerbepalende witte vaagheid richting horizon. Twee mensen zijn op weg naar twee andere mensen, deelnemers aan een hardloopcursus voor beginners. Wat hadden we de complete groep deze sfeervolle afsluiting gegund! Maar ja, iets met corona, opschuiven van de laatste twee trainingen en inmiddels volle agenda’s…

Samen met de andere twee lopen we de blauwe route. Die is niet te lang en is afwisselend genoeg om goed van de mistige sfeer te genieten. Na het afscheid van de dames, is het tijd voor de gele route. Twee hardlopers en fotoliefhebbers lopen niet te hard door een sfeervol bos. Bij de oude speelvijver staan ze bijna synchroon stil. Tijd voor een fotomoment. Een paar kilometer later staan ze weer stil. Het blikveld is geheel gevuld met dennenbomen die kaarsrecht omhoog steken. De afstand maakt ze kleiner en kleiner en de mist kleurt de stammen steeds grijzer. Ook een foto waard.

Op de terugweg breekt de zon zowaar door. Best fijn, maar toch een beetje een domper na de subtiele tinten van eerder deze ochtend. Het blijft dus bij twee bijdragen aan het account van @roberthertogs op Instagram.