Monnikenwerk

1 min leestijd

Lidia is vandaag jarig. Wist al vrij lang dat ze de nieuwste iPhone zou krijgen. Mooi cadeau natuurlijk, maar toch niet echt persoonlijk. Lidia heeft een nieuwe hobby: Instagram. Juist daarom is ze zo blij met haar nieuwe speeltje. Met de verbeterde camera en flitser kan Lidia nog mooiere foto’s maken. Die ze dan nog mooier maakt met een reeks appjes, afgesloten met een filter in Instagram.

Het leek me daarom leuk een collage te maken van al die foto’s. Goed idee, belabberde timing. Drukke week, geen tijd, zin of periode alleen, de perfecte ingrediënten voor een ultieme krachtsinspanning op vrijwel te laat moment.

Haar verjaardag was al ruim een uur begonnen, toen de iPhone klaar was. En toen moesten die foto’s nog in een lijst terechtkomen. Het bleek monnikenwerk. Dit is één van de acht vellen die ik moest maken. Door meetfouten bleek het monnikenwerk aan het eind ook nog net niet goed te zijn uitgevoerd. Diep in de nacht had ik een collage, heel veel slaap en evengoed een tevreden gevoel.

Lidia vond het cadeau prachtig. Ze gaat de collage toch niet ophangen. Begrijp ik. Het idee was in mijn hoofd mooier dan de ingelijste werkelijkheid. Jammer…

Scroll Up

Pin It on Pinterest