Mp3-speler wordt professor

Britse onderwijsinstellingen stappen ‘massaal’ over op het geven van colleges via een podcast. Nou ja, van een vervanging van de oude vertrouwde onderwijsmethode door de nieuwlichterij der moderne elektronica is natuurlijk geen sprake.

Maar wat de Britse Open Universiteit, het University College London, Stanford, MIT, Yale en het Ierse Trinity College wél doen is zeer interessante leerstof aanbieden als podcasts die in iTunes gratis gedownload kunnen worden, zo valt te lezen op de website Emerce.
En gezien het scala aan onderwerpen dat langs komt, is zeker geen sprake van saaie stof waarvan je pas wakker wordt als de batterij van je iPod leeg is, de trein stopt, of je moeder onder aan de trap staat te schreeuwen dat het eten gaar is. Een verhandeling over de biodiversiteit van de Schotse Hooglanden kan tenslotte best interessant zijn, evenals een college over de manier waarop Sierra Leone zich herstelt van de burgeroorlog. Onderwerpen genoeg en ze zijn allemaal te vinden via deze link . En voor de iTunes-bezitters is dit overzicht handig, want die verwijst naar de speciale rubriek in iTunes met de universitaire podcasts. Kan iedereen ervaren hoe een mp3-speler ook gewoon professor kan zijn.

Scroll Up

Pin It on Pinterest