Mr. Blue Sky

Collega ‘W’ heeft een nieuwe auto van de zaak. Mooi karretje. Ziet er potent uit, een ‘dikke beuker’ bijna. Genadeloos zwart blinkt de bolide op het troosteloze parkeerterrein van Blankenstein. De wielen hebben een ontwerp dat schreeuwt om veel kilometers in het uur. Helaas, ‘Baas W’ heeft verplichtingen in de torenflat. Roept tot drie maal ‘dat hij naar huis gaat. Gewoon een beetje cruisen’.

Als collega ‘R’ een kwartier na de laatste variant op deze uitspraak het donkerkleurige monster nog steeds geparkeerd ziet staan, belt hij ‘W’ met het bevel om nu toch echt te vertrekken naar ‘L’. De jongensachtig trotse eigenaar blijkt zowaar zijn jas al aan te hebben. Als twee echte mannen begeleiden ‘R’ en ‘M’ hem naar zijn auto.

Het portier gaat open. In korte tijd leren de mannen dat de stereo héél hard kan, de dieselmotor start zonder handjes, de navigatie wordt bediend door een kleine genotsknots, er controle op het cruisen in zit en nog veel meer. Maar wat veel belangrijker is: dit alles vindt plaats onder een helder blauwe hemel. Eindelijk weer eens. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ‘W’ van die muziek houdt, maar heel misschien zweefde hij als ‘Mr. Blue Sky’ naar huis. De geluksvogel!

Scroll Up

Pin It on Pinterest