Naderend onheil

2 min leestijd

Het prachtige weer van gisteren hebben we optimaal benut door op de fiets naar het natuurgebied in de buurt van Doosje te gaan en daar de korte wandelroute te doen.

We hebben er al zo vaak gelopen, in wisselende gezinssamenstellingen en zeker ook onder wisselende weersomstandigheden. De uitlopers van De Wieden, met de verkeerde wind letterlijk onder de rook van Meppel, zijn in alle jaargetijden mooi. We komen er graag, dus kostte het me weinig moeite om de kinderen te overtuigen dat het een goed idee zou zijn om de ‘gekke bruggen route’ af te leggen.

Die naam stamt overigens uit de tijd dat de jongens kennismaakten met de bruggen die voor een deel uit cilinders bestaan om het loslopende vee ervan te weerhouden al te los te gaan lopen. De jongens vonden het jaren geleden maar gekke bruggen, en dus heten ze nog steeds zo. Heerlijk, dat ultralokale dialect.

Dingen die anders zijn, vallen ons meestal ook direct op omdat we er regelmatig komen. Een omgevallen boom die er de vorige keer niet was, de paden die behoorlijk dichtgegroeid blijken, ook nu waren er opmerkelijke zaken te beleven. Het thema was overigens helaas ‘lek geprikt worden’, want het stikt er momenteel van de muggen en blindazen. Niemand vond het echt leuk natuurlijk, maar het werd ook enigszins als een feit geaccepteerd. Wel een feit waarover ze mochten klagen natuurlijk, zo’n ideale kinderen zijn het gelukkig nu ook weer niet.

Tja, en dan de foto. Umai ging als eerste op het hek zitten en dus volgden de jongens al snel. Wat mij opviel waren de prachtige stapelwolken op de achtergrond. Snel pakte ik mijn iPhone, riep tevergeefs dat ze wat dichter bij elkaar moesten gaan zitten en drukte op de gok af, omdat het venstertje door de zon werd beschenen en niets toonde van het onderwerp dat ik trachtte vast te leggen.

Het resultaat is wat mij betreft behoorlijk dramatisch. In een beschouwende stemming zou ik kunnen zeggen dat het ons nu weliswaar nog goed gaat, maar dat het naderend onheil al bijna boven ons hoofd hangt. Onzin natuurlijk. Bovendien woeien die wolken kansloos een andere richting in. Lekker puh!

Scroll Up

Pin It on Pinterest