icarusblauwtje vlinder

Natuurliefhebbers opgelet

GO!

De online encyclopedie Wikipedia heeft er de laatste tijd behoorlijk wat concurrentie bij gekregen. Zo gaat een groep biologen een serieuze en uitgebreide online encyclopedie opzetten over het leven in al haar facetten.

De website Encyclopedia of Life of EOL is nu nog slechts een demosite. Wat er al wel te zien is, ziet er professioneel uit. En dat is ook precies de uitstraling en inhoudelijke kwaliteit die de initiatiefnemers voor ogen hebben. EOL moet worden opgezet en onderhouden op een vergelijkbare wijze als Wikipedia, met dat verschil dat er een selecte groep wetenschappers mee bezig zal zijn. Goedwillende amateurs worden waarschijnlijk uitgesloten van deelname aan dit project.

Zoals de redactie van TidBITS terecht opmerkt, dat zal de snelheid van bouwen en onderhouden van de biologische encyclopedie waarschijnlijk niet ten goede komen. Maar goed, het blijft natuurlijk een prachtig initiatief dat niet alleen voor professionals interessant zal zijn. Natuurliefhebbers, studenten en scholieren: allemaal opgelet!

PS: Jaren later moest een van onze jongens voor school een opstel schrijven over zijn favoriete dier. Hij koos een lastig onderwerp, een kleine zeeslak waar hij helaas maar weinig over kon vinden. De aanblik van de Glaucus Atlanticus bleek even zeldzaam als de informatie over dit oceaanwezentje. Het kleine beetje dat we hebben kunnen vinden, stond op EOL, inclusief een aantal foto’s. Wat een prachtig beestje is dat, zeg!

glaucus atlanticus