Navigatiepuinhoop

Iedere keer dat ik als schrijver van stukjes over internet en technologie op de website van Microsoft moet zijn, ziet deze er anders uit. De vormgeving op zich doet er daarbij niet toe, want die ergernis wordt volledig overschaduwd door de moedeloosheid die mij iedere keer weer overvalt om de sectie voor journalisten te vinden.

Daar staan namelijk de persfoto’s en die kun je netjes downloaden. Gemakkelijk inderdaad, als je ze tenminste kon vinden. Gelukkig blijk ik tot het volhardende deel der schrijversvolk te behoren, want tot nu toe heb ik altijd de foto’s weten te vinden die ik moest hebben voor mijn stukkies. En dat lag niet aan de eenvoudige en doelmatige navigatie van de website…

Er is blijkbaar nog weinig veranderd sinds kersvers ex-topman en oprichter Bill Gates bij het downloaden van de toenmalige nieuwste versie van Windows Movie Maker tot razernij werd gedreven omdat het hem slechts met de grootste moeite lukte dit stukje software te pakken te krijgen. En toen de installatie vervolgens ook nog tergend langzaam verliep, schijnt Gates geroepen te hebben ‘dat het downloadcentrum van Microsoft een absolute puinhoop was’.

Het is een fraaie anekdote bij het definitieve afscheid van een icoon van de IT-industrie. Eind vorige week heeft Gates namelijk afscheid genomen van Microsoft. Het afscheid ging gepaard met emotie en een flinke stroom aan anekdotes over de topman der topmannen. Zo vroeg de Amerikaanse krant Seattle Post Intelligenger Gates naar commentaar op het hiervoor geschetste verhaal. Het tamelijk laconieke antwoord luidde ‘dat er sinds het versturen van die e-mail geen dag is voorbijgegaan zonder dat ik een vergelijkbare e-mail stuurde. Dat is mijn taak.’

Jammer dat al die mail niet tot een consistente en niet steeds wisselende website heeft geleid, maar dat is misschien wat flauw. We wensen Gates natuurlijk vooral veel succes bij het uitoefenen van zijn taak als gangmaker en grote financier van de Bill & Melinda Gates Foundation.

PS: In het artikel op Emerce waar ik deze post op heb gebaseerd, valt ook te lezen dat Gates ooit in een reclame voor Coca Cola heeft geacteerd. Het filmpje op YouTube is verder niet veel bijzonders. Wel opmerkelijk is dat één van de filmpjes die YouTube daarnaast opteert, alleen ordinaire reclame bevat. De titel is ‘Gates Arrested’ en de voorvertoning toont een persoon met ‘gevangenennummerbord’ die inderdaad op Gates lijkt. Het filmpje bevat echter slechts reclame. Dit is de eerste keer dat ik op deze vorm van sluikreclame stuit op YouTube. Ben benieuwd of meer mensen dit hebben meegemaakt. De collega’s in ieder geval niet.

Scroll Up

Pin It on Pinterest