New Yorkse bluf

Google is echt niet het enige bedrijf dat zijn strategie baseert op het aanbieden van gratis online programma`s. Google verdient daar inmiddels heel veel geld mee, geld dat het weer mooi kan gebruiken om andere online projecten te bedenken om gebruikers, adverteerders én de eigen accountants heel blij te maken. En dan houdt het nog genoeg geld over om zo af en toe met wat miljarden te smijten om een bedrijf met eveneens een goed uitgewerkt idee in te lijven.

Google krijgt terecht veel aandacht omdat de succesvolle manier van werken van dit bedrijf én het vernieuwende verdienmodel tot een andere manier van denken in de commerciële wereld begint te leiden. Jammer alleen dat andere initiatieven daardoor niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Bij deze dus maar wat regels tekst over een stel New Yorkse blufpokeraars die bezig zijn met een wel heel ambitieus project: Aviary.

Bezoek de website van Aviary maar eens en bekijk wat deze groep waaghalzen probeert te verwezenlijken. Ik weet niet of u nog wat kunt bedenken aan software die nodig is om beeld, video, geluid, tekst, statistieken en ga zo maar door te creëren, maar ik eigenlijk niet echt. Alles wat zelfs de meest verwende hobbyist denkt nodig te hebben om leuke dingen in elkaar te knutselen, moet hier ooit online werkend aanwezig zijn.

Zover zijn de bedenkers en makers nog lang niet, maar ik gun ze het succes van harte. En als alles werkt zoals ze nu al beloven, dan moet dat hordes gebruikers aantrekken en zoals we bij Google hebben gezien, is het dan niet zo moeilijk meer om daar een verdienmodel voor op te zetten.

In het blog op deze website zijn leuke zaken te vinden over de nieuwste ontwikkelingen, gedachten over de manier waarop commerciële bedrijven in de toekomst kunnen overleven, de sterk veranderde aard van online communities, en nog veel meer. Ook leuk, dit soort filosofieën over de ontwikkelingen op internet en hun gevolgen voor ons dagelijkse leven. In de gaten houden dus, die website!

Scroll Up

Pin It on Pinterest