Nog héél even wachten…

Terwijl in de rest van de wereld het ene land naar het andere officieel de beschikking kreeg over de iPhone van Apple, moest Nederland lijdzaam toezien. Daar is zoals bekend verandering in gekomen.

Natuurlijk liepen er hier al duizenden mensen rond met een iPhone die ze in het buitenland hadden gescoord. De beveiliging gekraakt, simkaartje van je provider erin en surfen, bellen, e-mailen maar! Toch is dit voor velen geen optie omdat ze liever de officiële weg bewandelen. Dat is dus vanaf 11 juli (nog 7 dagen) ook in ons land mogelijk.

Wat tot deze week nog niet bekend was, waren de prijzen die provider T-Mobile gaat hanteren voor het gebruik van de iPhone 3G. Welnu: T-Mobile rekent 1 euro voor het instapmodel met 8 gigabyte opslagcapaciteit, mits een abonnement van minimaal bijna 45 euro per maand wordt afgesloten. Het model van 16 gigabyte kost in dat geval 20 euro. Fans van het mobieltje zijn het duurst uit bij een abonnement van bijna 30 euro: het 8 gigabyte model kost dan bijna 80 euro en voor 16 gigabyte moet bijna 160 euro betaald worden. De toestellen zijn in Nederland niet los verkrijgbaar.

Op websites rond het thema Mac en aanverwante artikelen zoals MacFreak lijken potentiële klanten tevreden over de tarieven. Niemand schreeuwt moord en brand dat het allemaal veel te duur is, dus heeft T-Mobile waarschijnlijk de juiste toon aangeslagen. Eén van de reacties lijkt voor de ongeduldige klanten echter behoorlijk verontrustend: Roger Vromans, die beweert inside informatie te hebben, meldt dat de iPhone niet op 11 maar pas op 26 juli zal worden geïntroduceerd in Nederland. Samen met een levertijd van zo’n tien weken, betekent dat mensen pas in oktober aan de slag kunnen met de derde generatie iPhone. Als dat waar is, is dat wel een bittere pil voor al die mensen die al een jaar wachten op het nieuwste speeltje van Apple.

Scroll Up

Pin It on Pinterest