Categorie: Training

Hefbrug Drentse Hoofdvaart

Ode aan de wisselduurloop

De lange duurloop is een essentieel onderdeel van de training voor de lange afstanden. Het langzame, lange lopen wordt door sommigen als 'saai' ervaren. Een mooie route plannen kan dan helpen. Of maak er een wisselduurloop van.

Verder lezen

Hardloopschoenen op zandpatronen

Presentatie Souplessemethode

Hieronder mijn presentatie over de souplessemethode van Klaas Lok voor de leden van de Koeberg loopgroep uit Meppel. Een eerste aanzet tot een manier van trainen die tot prima prestaties en minder kans op blessures moet leiden.

Verder lezen

Intervaltraining op zandpad

Souplesse 200- en 400-tjes

Twee intervaltrainingen die met souplesse worden gelopen volgens de methode van Klaas Lok. De intervallen worden een stuk onder het wedstrijdtempo aan gelopen. Rust tussen de intervallen krijgt ook ruim aandacht bij deze oefeningen.

Verder lezen

ANWB-bordjes brug Intratuin

Fartlek Intratuin

Deze training is ontstaan vanuit de gedachte de route vanaf het Rembrandtplein naar de brug bij de Intratuin en de de weg terug te gebruiken als meer actieve onderdelen van de training. Deze training lijkt daarmee op een fartlek.

Verder lezen

Mistige jachthaven Meppel

Vaartspel Reest & jachthaven

Een vaartspel (fartlek) is een fijne trainingsvorm vanwege de afwisseling in oefeningen. Dit vaartspel is een poging om een behoorlijk standaard hardlooprondje in Meppel om te toveren tot een leuke training voor de Koeberg hardloopgroep.

Verder lezen

Intratuin in het donker

Combitraining Intratuin

Een training die optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden die de brug bij de Intratuin biedt: drie opgangen en aan weerskanten een flinke trap van net geen veertig treden. De afwisseling maakt deze pittige training toch heel leuk om te doen.

Verder lezen

run2function op Instagram

@run2function