Online boeken lezen

Technologiewebsite C|NET bracht vandaag een bericht dat het bloggen volledig gemeengoed is geworden. Dat is op zich geen wereldschokkend nieuws, maar van de cijfers die genoemd worden word ik toch wel even stil.

Er blijken wereldwijd dagelijks bijna één miljoen artikelen te worden gepubliceerd op de enorme hoeveelheid weblogs die tegenwoordig in de lucht worden gehouden. Een onderzoek naar duizend blogs van de website Technorati leert ons dat schrijvers gemiddeld 6000 dollar per jaar verdienen aan hun weblog. Degene die zaken als zoekmachineoptimalisatie het best in orde hebben, krijgen jaarlijks zelfs meer dan 75.000 dollar aan inkomsten binnen.

Leuke feitjes natuurlijk, al is het overgrote deel der bloggers natuurlijk meer voor zichzelf bezig dan dat het een groot lezerspubliek aan zich weet te binden. Daar moeten ze natuurlijk vooral mee doorgaan, want het is erg lekker om bijvoorbeeld dingen van je af te kunnen schrijven. En als ze per se willen dat mensen op hun blog blijven hangen, kunnen ze altijd nog het nieuwste snufje van Google implementeren. De zoekdienst voor boeken heeft namelijk de mogelijkheid geschapen om de inhoud van complete, rechtenvrije boeken op je eigen website te plaatsen. Een speciale ‘wizard’ zorgt er hierbij voor dat iedereen het voor elkaar krijgt. Wie wil weten hoe dit eruit ziet, kan even deze link volgen. Veel leesplezier met George Orwell’s Animal Farm!

Scroll Up

Pin It on Pinterest