trek mountainbike staatsbos

Onze eigen draai aan fenomeen run streak

GO!

Er zijn mensen die al jaren lang iedere dag hardlopen. Met een veel kortere run streak achter de rug ben ik samen met mijn lief tot de conclusie gekomen dat voor ons een breder georiënteerde streak meer kans van slagen heeft.

Ergens in november 2020 stuitte ik op een leuke uitdaging: een run streak van 37 dagen tot en met 1 januari 2021. Dat moet te doen zijn voor iemand die toch al zo’n vijf tot zes keer per week hardloopt, schatte ik mijn kansen op succes in. Het besluit is toen snel genomen: ik doe met Shiva Zanoli mee en loop de rest van het jaar minstens één mijl per dag hard. Meer kilometers mag, maar het hoeft niet. Enthousiast geworden sleep ik mijn lief ook dit avontuur in.

Om een lang verhaal niet langdradig te laten worden: we hebben de run streak beiden volbracht. De een met wat meer kilometers dan de ander en ook de weerstand tegen alweer de hardloopkleding aantrekken, bleek ook niet echt gelijk verdeeld tussen ons. Wel identiek is de ervaring van het fijne gevoel dat je krijgt wanneer je jezelf eenmaal in beweging hebt gezet. Ook wordt iedere dag hardlopen een gewoonte waar je de meeste dagen juist helemaal niet lang over hoeft na te denken.

De ambitieuze hardloper in me plantte ergens halverwege de run streak al een vlaggetje op een veel verder verwijderde horizon. Best leuk om op een feestje pseudo achteloos te vertellen dat je vanmiddag al voor de 425ste achtereenvolgende dag hebt hardgelopen, toch? Zeker, maar toch knaagde er iets van binnen, en niet alleen bij mij. Het nut en het aangename van ieder dag in beweging zijn onderschrijven we volledig. Ook zorgt het ervoor dat we zo af en toe ‘weer eens iets anders’ deden onderweg. Zoals een uitgebreide fotosessie in een met diepe plassen gevuld Holtingerveld bijvoorbeeld. Daar hebben Lidia en ik echt dikke schik om gehad. Nat en bemodderd de auto weer in, ach wat zou het!

Maar er zijn nog zo veel andere manieren om met plezier in beweging te zijn. We wandelen graag en ik heb het mountainbiken in mijn hart gesloten. En dan zijn er ook nog zaken als yoga, krachttraining, zwemmen, noem maar op. De streak gaat voor ons beiden daarom in aangepaste vorm verder en onze norm daarbij is iedere dag minstens een halfuur bezig zijn met een van de hiervoor genoemde zaken. De teller staat sinds vandaag op negenenvijftig. Keep the streak alive!