Overtreffende trap touchscreen

1 min leestijd

Terwijl op internet de discussie is losgebarsten over de optimale grootte van de aanraakschermen in smartphones en tablets, heeft de Rijksuniversiteit Groningen een aanraakscherm geïnstalleerd dat in één keer alle andere formaten tot de categorie ‘dwerg’ reduceert. U wilt een groter touchscreen? Maken we er toch een van 10 bij 2,8 meter!

De werking wijkt af van de schermen in mobiele apparatuur. Achter het enorme scherm staan zes infraroodcamera’s opgesteld. Dit zijn dezelfde als in bewakingscamera’s. Het scherm is aan de voorkant voorzien van een dunne laag die ervoor zorgt dat de camera’s alles wazig waarnemen. Als iemand het scherm aanraakt, laat die plek iets meer infrarood ligt door en dat kleine beetje extra licht wordt feilloos opgepakt door de camera’s.

Ook bijzonder is het feit dat er honderd aanrakingen tegelijk kunnen plaatsvinden. Dat is dus ook nog eens de overtreffende trap van multitouch. Het scherm is opgesteld in het 3D-theater van de universiteit en werkt al. Bijzonder.

Scroll Up

Pin It on Pinterest