PI(M)P de overheid

De Tweede Kamer is begin april akkoord gegaan met het voorstel van minister Pechtold van Bestuurlijke vernieuwing om voor iedere Nederlander een persoonlijke internetpagina (PIP) beschikbaar te stellen. Best modern van vadertje staat, nu alleen de juiste invulling nog.

De proef gaat nog dit jaar van start. Er doen zo’n tien tot vijftien overheidsinstanties aan mee, maar helaas is nog niet bekend welke dat zijn. Ook is nog niet bekend hoeveel testburgers aan deze proef gaan meedoen. Wel bekend is dat op de pagina’s de persoonlijke gegevens van mensen komen te staan en dat er allerlei handelingen kunnen plaatsvinden waarvoor we nu nog moeten afreizen naar de gebouwen van de overheid. Ook is het de bedoeling dat mensen worden gewaarschuwd als bijvoorbeeld hun paspoort of rijbewijs is verlopen.

Er is al met al nog niet zo heel veel bekend. Toch moet een bekende reflex over de trage, ineffici├źnte en tekort schietende overheid maar even worden bedwongen. Het is op zich best een goed idee, dat alleen nog even uitgewerkt moet worden. Ieder initiatief dat het aantal bezoeken aan ambtenarenbolwerken verkleint, moet van harte worden toegejuicht. Dus minister Pechtold: zet die grote bek van je nu eens om in keiharde daden en ‘pimp’ dit idee eens tot ongekende bruikbaarheid. Succes!

Scroll Up

Pin It on Pinterest