Plattelandsinternet

1 min leestijd

Nederland scoort al jarenlang hoog als het gaat om het percentage huishoudens dat beschikt over breedband internet, een bloedsnelle pijplijn naar het wereldwijde web zeg maar. We zouden bijna vergeten dat er nog mensen zijn met een inbelverbinding.

Voor de jongeren onder ons: dat is een verbinding die er eerst niet is, tot stand komt met een waanzinnig krakend, piepend en scheurend geluid uit een kastje met de naam modem en resulteert in een tergend langzame verbinding die je geduld onbehoorlijk op de proef stelt, als de verbinding niet al vrijwel direct weer is verbroken, of anders wel op een totaal onverwacht en altijd ultiem ongelegen moment… Ja, mensen, er zijn ook anno 2008 nog genoeg mensen die het met zo’n primitieve internetverbinding moeten stellen, op die plekken van ons land waar geen adsl- of kabelnetwerken lopen, of het niet rendabel is om ze geschikt te maken voor internetverkeer.

We praten hier natuurlijk over de diepste diepten van het platteland. Voor al die mensen die daar wonen en ook een comfortabele en redelijk snelle internetverbinding willen hebben, heeft land- en tuinbouworganisatie LTO een deal gesloten met een aanbieder van breedband internet via de satelliet. Leden van de LTO krijgen indien gewenst voor een vast en laag maandbedrag toegang tot internet via de satelliet van ASTRA2Connect. Ze kunnen daarbij kiezen uit snelheden die oplopen van 256 kbps tot 1 megabps. Het netwerk werkt volgens de LTO zo snel dat er zelfs geen vertragingen te horen zijn als mensen telefoneren via internet per satelliet. Het is de bedoeling dat plattelanders in heel Nederland de beschikking krijgen over deze mogelijkheid.

Scroll Up

Pin It on Pinterest