Podcast via gsm: journalisten eat your hart out!

1 min leestijd

Provider Argeweb heeft¬† iets leuks bedacht: het maken van een podcast via de telefoon. Prachtige techniek, die helaas vooralsnog alleen beschikbaar is voor mensen die ‘lid’ zijn van Argeweb. En dat is nou jammer…

Stel je voor: een journalist staat letterlijk met zijn voeten in het bluswater om een felle, uitslaande brand van een chemische fabriek in de Rijnmond te verslaan. Dit moet iedereen in de buurt weten! In plaats van gemodder met laptops en mobiele telefoon, belt de razende reporter het nummer 0900 PODCAST (0900 7698878) en spreekt rustig het verslag in van de gebeurtenissen. Bij belangrijke ontwikkelingen herhaalt deze geschiedenis zich. Iedere ingesproken boodschap wordt op de server van Argeweb automatisch omgezet in een podcast op de website van de lokale krant.

Dit scenario is een natte droom voor ieder zichzelf respecterend medium. En realiteit voor iedereen die zijn website laat hosten door Argeweb. Dat is minder goed nieuws. Maar de techniek is er blijkbaar, dus zal het waarschijnlijk niet zo lang duren eer concurrenten met vergelijkbare producten op de markt komen. Ben benieuwd hoe lang dit duurt. En nog een leuke vraag: wanneer worden kranten en tijdschriften ruw wakker geschud c.q. ingehaald door een lawine aan podcasts van ‘gewone’ burgers die het leuk vinden om de journalist uit te hangen. Dames en heren journalisten: eat your hart out!

Scroll Up

Pin It on Pinterest