Posbank mooiste klim van Nederland

1 min leestijd

De lezers van het boek ‘De Nederlandse Toppen Top-40’ hebben de Posbank gekozen als de fraaiste klim van ons land. Het afgelopen jaar konden mensen hun stem uitbrengen op één van de veertig hellingen die op originele wijze zijn beschreven door de auteurs Pieter Cramer en Huug Schipper.  De winnaar van deze publieksprijs wist de Italiaanseweg in Doorwerth, gemeente Renkum en de Camerig in Vijlen, gemeente Vaals net voor te blijven. In totaal werden er duizend stemmen uitgebracht.

Ik kan vrede hebben met deze uitslag, ook al heb ik zelf gestemd op Camerig. Het is niet alleen veruit de langste klim van Nederland, maar vooral ook de meest afwisselende. Soms mooie vergezichten, dan weer een haarspeldbocht door een dicht bos, steile stukken, delen met minder forse stijgingspercentages, Camerig heeft het allemaal. Wat mij betreft steekt deze klim dus letterlijk en figuurlijk boven alle anderen uit. Dat ie niet heeft gewonnen is echter niet zo erg, want de derde plaats is zeker eervol.

En laten we wel wezen, de Posbank is een schitterend fietsgebied. Ook hier zijn de hellingen gevarieerd, van pittig steil tot geniepig vals plat, van supervlak asfalt tot de klinkers van de Emma Pyramide, hellingen met fraai uitzicht op glooiende heidevelden en klimmen door een smalle holle weg, op de Posbank kan een wielrenner dit alles tegenkomen. Het is er erg fijn fietsen, zoals ik afgelopen weekend nog kon ervaren. Wat mij betreft dus een oprecht ‘Van harte’ voor de mooiste klim van Nederland.

Scroll Up

Pin It on Pinterest