Postzegelkunstwerk

1 min leestijd

Tante Pos verdient meer respect dan ze meestal van ons allen krijgt. Het moet iedere serieuze transporteur een gruwel zijn een kartonnen doos aangeboden te krijgen die bijna uit elkaar valt.

Willekeurig over de doos aangebrachte stukken cellofaan helpen niet echt om vertrouwen te krijgen in dit pakket. In tegendeel, ze versterken het gammele imago slechts. De adressering is slordig geschreven en ergens in een hoek weggedrukt. Het pakket lijkt eigenlijk wel een bewuste provocatie van het Instituut Post. Tante Pos schrikt hier echter niet van en heeft gewoon zijn werk gedaan: respect.

Toch is hier meer aan de hand. Het pakket bevat namelijk een kunstwerk en de verpakking is wat mij betreft een kunstwerk op zich. Het grootste kunstwerk is de verzameling postzegels die tezamen ervoor hebben gezorgd dat het pakket nog is aangekomen ook. Ik weet zeker dat minimaal één postbode dit pakket op juiste waarde heeft weten te schatten. Met een glimlach op het gezicht heeft de kunstkenner zijn best gedaan om alle postzegels te bestempelen. Prachtig.

Scroll Up

Pin It on Pinterest