Raar gedrag

Mijn lief loopt zo nu en dan mijn sociale netwerken langs. Regelmatig klinkt dan de vraag ‘wie is dat?’ In het begin wist ik het antwoord direct. De netwerken waren in het begin gevuld met familie, vrienden en echte bekenden.

Tegenwoordig moet regelmatig wat langer nadenken. Er sluipen meer en meer personen mijn netwerken binnen die ik niet erg goed ken. Soms zijn het slechts herinneringen, die even opflakkeren tot een conversatie, maar al snel weer uitdoven.

Op Twitter is dit nog veel extremer. Daar is het antwoord aan mijn lief tegenwoordig bijna altijd ‘weet ik niet’. Met het afnemen van het echt in de gaten houden wat de tijdlijn, ben ik het spelletje van bijna blind volgen van de personen die mij gaan volgen, fanatieker gaan spelen. Waarom eigenlijk?

Voor alle sociale netwerken geldt voor mij dat ik het meest reageer of zelfs converseer met mensen die ik in het echt ook ken en iets mee heb.

Dit neemt niet weg dat ook ik op de sociale netwerken gedrag vertoon dat iedereen als ‘raar’ zou bestempelen als ik dat op straat zou vertonen, of in de kroeg, of het zwembad, of waar dan ook. Vrienden worden met mensen die je niet of nauwelijks kent, nog nooit gesproken hebt en misschien ook nooit meer gaat zien, dat komt in mijn echte leven niet voor. Waarom doe ik het dan wel op internet? En die miljoenen anderen?

Een kort filmpje van eigen bodem schetst in ieder geval met onderkoelde humor een prachtige relativering van ons gedrag op sociale netwerken. Vermakelijk.

Scroll Up

Pin It on Pinterest