Recensie

bg_recensies
bg_recensies

Recensies

Blijft er door hardlopen, werk, gezinsleven en het zaterdagkrantje tijd over om een boek te lezen? Net genoeg om zo af en toe een boek te ontmoeten waar ik een recensie over wil schrijven voor dit weblog.

waarover-ik-praat-hoofdplaat

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat

‘Waarover ik praat als ik over hardlopen praat’ van Haruki Murakami is een mooie mix van waarneming, filosofie, levensbeschrijving en herkenbare hardloopzaken.

trailers op de lemelerberg

The mind works best at running speed

De langzame lange duurloop is niet alleen een van de belangrijkste trainingen, het is ook de motor van een spontaan creatief proces in de hardlopende hersenen.

robert_halve_marathon_nijeveen

De tien, de halve en de hele – Rob Veer

‘De tien, de halve en de hele’ richt zich met de schema’s op zeer ervaren hardlopers. Jammer, want de rest van het boek is voor iedere hardloper interessant.

afdaling_emmapiramide

Altijd verder – Dolf Jansen

Dolf Jansen heeft een vlotte babbel. In ‘Altijd verder’ toont hij aan ook vlot te kunnen schrijven. De ruim driehonderd bladzijden zijn zo voorbij. Best jammer.

lidia en klaas onder boom

Het geheim van hardlopen

Hans van Dijk en Ron van Megen verzamelden in ‘Het geheim van hardlopen’ alle belangrijke en wetenschappelijk bewezen factoren die hardloopprestaties bepalen.

hardloopbenen

Aart Stigter – Hardlopen, mijn leven

Aart Stigter geeft met ‘Hardlopen, mijn leven’ een boeiende inkijk in het leven van een professioneel hardloper en laat zien wat hardlopen hem gebracht heeft.

hardloper op dijk

Herbert Steffny – Lopen, de complete raadgever

Herbert Steffny legt met de titel ‘Complete raadgever’ de lat ambitieus neer. Hij heeft van vele onderwerpen echter een verrassend coherent verhaal gesmeden.

lidia reestdal

Runningtherapie – Bram Bakker & Simon van Woerkom

Runningtherapie is volgens Bram Bakker en Simon van Woerkom niet alleen nuttig voor professionele hulpverleners. Ook de recreatieve hardloper leert van dit boek.

kadastertraining_engelse_werk

Het duurloopmisverstand – Klaas Lok

Hardloper Klaas Lok ontwikkelde de methode van Herman Verheul verder tot de souplessemethode en schreef er het praktische boek ‘Het duurloopmisverstand’ over.

titel kracht chirunning

‘De kracht van ChiRunning’ – Marion Meesters

Marion Meesters had haar hardlopen al bijna opgegeven toen ze ChiRunning ontdekte. Met haar boek wil ze hardlopers de kracht van ChriRunning laten ervaren.

Scroll Up

Pin It on Pinterest