Reclame voor de zwemsport

Van start!

Zwemmen is een heerlijke bezigheid. Er zijn heel wat verschillende spieren nodig om het lichaam door het water te krijgen. Een tijdje zwemmen resulteert dus in een door het hele lichaam gevoeld gevoel van welbehagen.

Sporten is gezond en zwemmen volgens mij heel erg gezond. Nog belangrijker, het is ook ontzettend leuk om te doen. Na gisteren, toen het eerste officiële schoolzwemtoernooi van Meppel plaatsvond, weet ik zeker dat heel wat kinderen er hetzelfde over denken.

Prachtig om te zien hoe fanatiek de kinderen door het water trachten te klieven. Mooi ook hoe de echte zwemmers en de waterpoloërs zich onderscheiden van de anderen, een logisch bewijs dat oefening tot resultaat leidt. Typische zwemstijl hebben die poloërs overigens, dat valt ook opeens erg op.

Er werden diverse estafettes en individuele nummers afgewerkt en aan het eind werden al die tijden bij elkaar opgeteld en was uiteraard een team nummer één. Gezien de blije gezichten van de kinderen, hun fans en de organisatie, is de echte winnaar echter de zwemsport. Hopelijk is hier een mooie traditie geboren en krijgt het zwemmen er veel fans bij!

Scroll Up

Pin It on Pinterest