lidia josse tamas woldberg

Regenprognose

GO!

Afgelopen zomer was nu niet bepaald de meest stabiele. De buienradar was in die periode daarom behoorlijk populair. De online dienst was zeker geen speeltje maar een factor die beslissend kon zijn bij het al dan doorgaan van een uitje.

Zo wilden we in een weekeinde een wandeling maken op de Woldberg. Prachtig bos, mooie wandeling met halverwege een fraai uitzicht op de toren van Steenwijk. Een leuk uitje kortom, maar dan moet de regen geen roet in het eten gooien. Wij de buienradar geraadpleegd, die ook deze dag weer aanstormende regenzones liet zien. Het is een relatief klein kaartje dus is het soms wat lastig om het precieze tijdstip te bepalen dat een bui over een gebied drijft. Enigszins gokkend zou er om half twaalf een korte maar felle bui op de Woldberg vallen.

We besloten toch te gaan en daar eenmaal aangekomen, bleek het vijf minuten vóór half twaalf te zijn. ‘Jongens, we hebben vijf minuten om een schuilplaats te vinden’, grapte ik nog. En precies vijf minuten later ging het ook inderdaad hozen. Wat niemand overigens erg vond, want het was wel knus schuilen onder de bomen. Vijf minuten later scheen de zon alweer en slenterden we langzaam naar boven.