Ruimtevaart

1 min leestijd

Josse en Tamas moesten vanavond even apart spelen. Op zich niets bijzonders. Het is hier in huis regel dat de tweeling delen van de dag gescheiden doorbrengt. Al kun je je afvragen hoe gescheiden ze dan eigenlijk zijn.

Josse ging met Lego aan de slag in de keuken en Tamas met diverse materialen aan de knutseltafel in de huiskamer. Tamas plakte vakkundig een raket in elkaar. Ogenschijnlijk vreemde onderdelen werden bijeengehouden door plakband, maar wat zou het. Het geheel vormde een raket. Onmiskenbaar.

En Josse? Die bouwde ondertussen een ruimteschip. Kwam het thema ‘ruimtevaart’ tot stand via tweelingentelepathie of ordinair afluisteren? Wie zal het zeggen. Feit is dat Josse zo enthousiast was over zijn vorderingen dat hij een paar keer de kamer in kwam stuiteren. Tamas dook er direct op af en reageerde ‘hieperdepieper’. Weer samen die twee.

De blij verraste papa streed een wanhopige strijd met de strenge vader die het arme manneke ondanks de uitingen van waardering over zijn legoruimteschip toch naar de keuken moest terugsturen. Dit was nu eenmaal even nodig. Doet hem pijn. Ons ook.

Scroll Up

Pin It on Pinterest