Selecteer een pagina

Runnersblog

Het runnersblog is het hart van deze website. Het is gevuld met berichtjes over trainingssessies die het vermelden waard zijn, looptechnieken, bijzondere websites, video’s over hardlopen, zaken die ervoor zorgen dat je lijf en leden fit en heel blijven, enzovoort. Eigenlijk alles over hardlopen dat ik graag met jullie wil delen. Meer geïnteresseerd in specifieke onderwerpen? Die zijn te bereiken via het menu bovenaan. Veel plezier met lezen!

Een dag van experimenten

Met de wielrenbroek al in de hand toch besloten om te gaan hardlopen. Het werd een zonovergoten en mede daardoor pittige training op het gras van de ijsbaan, waar maar liefst drie experimenten tegelijk werden uitgevoerd. Het eerste van de drie experimenten bestond uit...

Lees meer

De tien, de halve en de hele – Rob Veer

Rob Veer heeft een heerlijk boek geschreven over hardlopen. ‘De tien, de halve en de hele’ richt zich met de schema’s nadrukkelijk op zeer ervaren hardlopers. Best jammer, want de rest van het boek is voor ieder type hardloper interessant. Een warme zaterdag in juli....

Lees meer

De man met de hamer

De man met de hamer tegenkomen op een halve marathon? De gedachte was nog nooit in me opgekomen. Niet voor zo’n vertrouwde afstand als deze. Meer een trainingsafstand eigenlijk. Tot een behoorlijk warme Tweede Pinksterdag… In training zijn voor een marathon betekent...

Lees meer

Altijd verder – Dolf Jansen

Dolf Jansen heeft een vlotte babbel en in ‘Altijd verder’ toont hij lekker leesbaar aan ook vlot te kunnen schrijven. De driehonderd bladzijden vol hardloopverhalen met vaak grappige beschouwingen zijn zo voorbij. Jammer eigenlijk!

Lees meer

Mistige Wieden

Wie is er bang van een lange, langzame duurloop van dertig kilometer? Ik kan me er zelfs op verheugen, zeker als het landschap waar je (niet zo) hard doorheen loopt in nevelen is gehuld. De sfeer in De Wieden vanochtend was echt hardlopen op z’n best!

Lees meer

Bloemenweides

Ligt het aan mij of laten boeren steeds vaker de bloemen in hun weides ongemoeid? En dan heb ik het niet alleen over de paardebloemen, maar ook over andere soorten die het goed doen in de weide. Hoe dan ook, het is een mooi gezicht als je hier hardlopend langs komt!

Lees meer

Kou van binnenuit

Normaal zorgt regen tijdens een wedstrijd voor een aangename verkoeling. Tijdens de 10 Engelse Mijlen van de Cascaderun 2018 kwam de kou van binnenuit. Het maakte de wedstrijd extra zwaar en het PR een klein wondertje.

Lees meer

Gekleurde U-bocht

Na een week van zware verkoudheid en weinig hardlopen een serieuzer loopje afgewerkt. En dan kom je dit prachtige tafereel tegen. De training heeft op Strava de titel ‘Hoesteproest, longen verwoest’ gekregen. Sloeg gelukkig meer op mijn status ná het loopje!

Lees meer

Workout

Leuke intervaltraining gedaan met de leden van de Koeberg loopgroep. Het was nog net licht, dus konden we ons uitleven op de 38 treden van de trappen aan weerszijden van de brug bij de Intratuin. Het leverde lol, zwetende lijven, rode hoofden en een mooi sfeerplaatje op.

Lees meer

Weerspiegeling

Na de lange duurloop van vanochtend vroeg mijn lief of we nog gingen wandelen. ‘Ja natuurlijk’, antwoordde ik enthousiast. Toch vielen de laatste kilometers in het Brandeveen me nog best zwaar. Gelukkig zijn er hier genoeg plekjes om even lekker bij stil te staan.

Lees meer

Ode aan de wisselduurloop

De lange duurloop is een essentieel onderdeel van de training voor de lange afstanden. Het langzame, lange lopen wordt door sommigen als ‘saai’ ervaren. Een mooie route plannen kan helpen. Of maak er een wisselduurloop van, een duurloop met extra trainingsprikkel.

Lees meer

Eindelijk zomertijd!

Het is eindelijk weer zomertijd. Vandaag na het eten in daglicht vertrokken en over het fietspad langs de Hoogeveens Vaart de zon langzaam zien ondergaan. Het is zo’n lekker gevoel dat de tijd van laat hardlopen in daglicht is aangebroken. AUB niet afschaffen, die zomertijd!

Lees meer