zachte luchten boven sportpark ezinge

Samensmelting van tinten

GO!

De week gaat van start met een kilometer of twaalf hardlopen onder een prachtig zachte hemel. Het besef dat die milde tinten er hangen, komt pas in een kleine groenstrook, wanneer ik het tijd vind voor een eerste fotomoment.

Het grootste gedeelte van de kilometers daarvoor zijn besteed aan het analyseren van de hardloopstijl van de zoon van een collega. Gezellig halfuurtje met hem doorgebracht. Als ik hem hopelijk heb gerustgesteld en achter laat met de dringende tip voortaan vooral rustig van start te gaan, blijkt mijn net warmgedraaide lijf nog niet bevredigd. Tijd voor een extra lusje door Meppel dus.

In het kleine stukje Reestdal tussen de spoorlijn en de snelweg, een overloopgebied dat bijdraagt aan de waterhuishouding van Meppel, vallen de prachtige luchten mij voor het eerst op. De zachte geeltinten steken prachtig af tegen de bomenrijen naast het vennetje. De smartphone probeert vast te leggen wat mijn ogen zien. Het lukt die kille elektronica nog verdomd aardig ook.

Het loopje gaat verder naar de sportvelden van Ezinge. Na een mini-safari over het slingerende bospad tussen de snelweg en het sportpark, kom ik tot stilstand bij een van de voetbalvelden van Alcides. Het verlaten, groene veld en die zacht getinte hemel daarboven gaan perfect samen wat mij betreft. Ik heb mijn 'Foto van de Dag' binnen. Ik kan terug naar de basis.