Schoolbank lanceert tijdcapsule

1 min leestijd

De populaire website SchoolBANK.nl biedt eindexamenscholieren de mogelijkheid een e-mail naar zijn of haar eigen toekomst te sturen. Via SchoolBANK.nl kunnen de scholieren hun examenbelevenissen en diepste gevoelens op ‘papier’ zetten. Deze worden dan door de website over 5, 10 of 15 jaar als e-mail teruggestuurd naar de afzender.

Met deze actie wil de website eindexamenscholieren laten stilstaan bij dit belangrijke en beslissende moment in hun leven. En wil men ze daarnaast jaren later een tijdscapsule geven met een herinnering aan een periode van spanning, opbloeiende vriendschappen en carrièrevragen. Of dromen van een jaar als backpacker over de wereld zwerven natuurlijk.

‘We hebben meer dan 2,5 miljoen geregistreerden en we merken dat onder hen relatief weinig mensen zich achteraf kunnen herinneren hoe ze de examenweken precies beleefden, wat ze bezig hield, welke examens lastig waren, en met welke klasgenoten ze in de laatste weken optrokken. Het leek ons een bijzonder cadeau om deze herinnering jaren later te kunnen teruggeven, wanneer die baan er eenmaal is, als men gelukkig getrouwd of geëmigreerd is, aldus SchoolBANK-oprichter Guy Spriggs in een persbericht.

Het is natuurlijk een stunt om mensen naar de website te lokken, maar dan wel een vrij sympathieke. En nog gratis ook. En als dit soort stunts betekent dat de website nog vijf, tien of vijftien jaar in leven blijft en de beloften van anno 2006 waargemaakt kunnen worden, is het natuurlijk prachtig als mensen verrast worden met een stuk uit hun verleden. Wel goede back-ups maken, dames en heren technici!

Scroll Up

Pin It on Pinterest