SimCity werkt aan klimaat

Van start!

Ronkende teksten uit de pr-burelen van softwaremakers Electronic Arts (EA): het populaire computerspel SimCity zal in de nieuwste versie van de game zijn bijdrage leveren aan het klimaat.

Nou ja, het virtuele klimaat in de al even virtuele steden die tot leven worden gewekt met het spel SimCity.. In de stad die een speler bouwt in SimCity Societies wordt gewezen op het gebruik van energie, elektriciteitsproductie en de uitstoot van broeikasgassen. Softwarebedrijf EA en BP werkten samen bij de ontwikkeling van het spel om klimaatveranderingen zoals het broeikaseffect onder de aandacht te brengen, aldus het persbericht.

In SimCity Societies wordt een speler gewaarschuwd dat er gevaar bestaat voor natuurrampen wanneer hij bijvoorbeeld energieverslindende gebouwen plaatst. De zelf opgebouwde stad kan door deze rampen, als droogte, hittegolven en overstromingen, worden verwoest. We zullen het oliemagnaat BP maar vergeven dat ze op deze manier proberen sympathiek over te komen. Iedere manier om mensen een beetje bewust te maken van de gevolgen van energieslurpende levensstijlen, is natuurlijk heel erg meegenomen. Ik las ergens op een website dat BP erg veel geld investeert in zonne-energie. En gisteren hoorde ik op tv in het een of ander spotje dat de zon per dag genoeg energie uitstraalt om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Wauw, als alle geleerde koppen hun aandacht eens aan die energiebron zouden schenken, maar nu dwaal ik behoorlijk af van het onderwerp.

SimCity Societies is overigens vanaf 15 november te koop. En wanneer horen we van het eerste elektrische tankstation van BP dat rechtstreeks wordt ingestraald door de zon?

Scroll Up

Pin It on Pinterest