uitzicht op san carlo in de italiaanse alpen

Smalle richel naar San Carlo

GO!

Het plan luidde ‘Omhoog van San Carlo over asfalt naar Bannio en daarna door de bossen weer terug naar San Carlo’. Het bleek een groter avontuur dan ingeschat.

De Italiaanse wandelkaart gaf vanaf Pontegrande een route aan langs de rivier. 3D Maps op mijn iPhone ontkent het bestaan van deze optie. Laten we het erop houden dat de Italiaanse kaart een klein beetje gelijk heeft.

De terugweg begon ontspannen, werd almaar ruiger en ergens halverwege moest ik het hardlopen inwisselen voor behoedzaam schuifelen over een richeltje van een paar decimeter verder. Ja, er hing weliswaar een, verroeste, kabel, maar echt veilig voelde het niet. Tien meter verder constateerde ik opgelucht dat ik me in ieder geval niet twintig meter lager bevond.

Minder fijn was dat ik vanaf dit punt geen weg meer kon vinden. Dan maar door bramenstruiken, varens en andere obstakels naar boven zien te 'hardlopen', waar volgens de kaart én 3D Maps wel een track moest lopen. En zo geschiedde.