Sociale netwerksites traag

Sociale netwerksites zijn erg populair, maar blijkbaar ook erg traag. Dit beweert althans het bedrijf WatchMouse na een onderzoek naar het functioneren van 104 van dergelijke websites.

Het bedrijf onderzocht de prestaties van sociale netwerksites die voorkomen op een lijst van Wikipedia. WatchMouse constateert dat bijna de helft van de onderzochte websites slecht presteert wat betreft bereikbaarheid. Het wereldwijd veel gebruikte Facebook scoort van alle netwerksites het slechtst op het gebied van bereikbaarheid. Faceparty presteert het best. De trots van Nederland op dit terrein, Hyves , doet het goed en eindigt in de bovenste regionen, ver boven bekende netwerken als Flickr , MySpace en Windows Live Spaces

Vooral de conclusie dat Hyves het goed doet ten opzichte van de concurrentie, betekent volgens mij dat de rest wel héél beroerd presteert. In de tijd dat ik nog met Hyves in de weer was, tot eind vorig jaar, kwam het mij iets te vaak voor dat de website totaal niet reageerde. Na een halve minuut naar een muurvast staande webpagina te hebben gekeken, haakte ik gefrustreerd af. Tot de volgende keer maar weer, en dat was dan meestal pas na een paar weken… Maar ach, misschien heb ik wel een bovengemiddeld geringe hoeveelheid geduld, of wellicht is dit slechte presteren van Hyves inmiddels verholpen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest