rotonde winter sneeuw

Spookrotonde

GO!

De rotonde in extreem winterse omstandigheden op deze foto bestond ooit nog niet, of eigenlijk stiekem al wel een heel klein beetje. Hoe de digitale wereld in Meppel even een stukje vooruit liep op de werkelijkheid.

Eind deze maand ga ik op de motor een lang weekend naar de Ardennen. Dit weekend voorpret gehad door alvast wat informatie bij elkaar te sprokkelen over de route ernaartoe, de camping en de omgeving. Eigenlijk volkomen overbodig, want ik heb al zo vaak met auto, racefiets, motor en zelfs te voet de Ardennen doorkruist dat ik wel zo`n beetje weet wat me te wachten staat.

De voorpret startte als vanouds: kaarten bij elkaar gezocht, eindbestemming weten te vinden en van daaruit op de kaart de mooie kronkelwegen opsnorren. Dat was vroeger eigenlijk ook de enige manier om iets te weten te komen over een bestemming en de route daar naar toe. Ooit heb ik met zo`n raderwieltje waarop de verschillende schalen waarin landkaarten worden gemaakt zijn aangegeven in diverse kleuren over een kaart gerold om te weten te komen hoeveel kilometer een bepaalde route was. Dit omdat een motorfietszadel een stuk oncomfortabeler is dan een autostoel. Motorrijden is leuk, maar het moet geen lijden worden omdat de route een slordige honderd kilometer en twee uur pijnscheuten in het achterwerk te lang blijkt te zijn...

Een route plannen gaat tegenwoordig uiteraard online. Ik besloot dit keer mijn route uit te stippelen op de website van de ANWB. De tekst vermeldt correct dat ik vanuit de Rembrandtweg linksaf de Randweg in Meppel moet oprijden, maar het bijbehorende kaartje laat op het hoogste detailniveau de rotonde zien die ooit de Rembrandtlaan gaat verbinden met de Berggierslanden. Als ik het goed onthouden heb, klopt het allemaal wel met de plannen die in de Meppeler Courant hebben gestaan. Maar vooralsnog staat er dus een spookrotonde getekend op dat kaartje, want wie aan de kop van de Rembrandtlaan rechtdoor de Berggierslanden in wil rijden, belandt nu nog in het plantsoen. Nu ja, gelukkig hebben we allemaal nog genoeg verstand om niet helemaal blind te varen op een routeplanner, zeker nog geen vijftig meter van huis :-)