Stoppen met roken via Hyves

1 min leestijd

Het is tegenwoordig eigenlijk de grootste onzin om nog onderscheid te maken tussen de `echte` wereld en de realiteit van internet. Een sterk staaltje hiervan is de actie die medicijnenfabrikant Pfizer vorige week heeft opgestart om mensen via het vriendennetwerk Hyves te helpen het roken op te geven.

De actie wordt van harte ondersteund door Hyves en het platform Ikkanstoppen.nl . Laatstgenoemde website is overigens ook een initiatief van Pfizer. Mensen die gaan stoppen met roken, kunnen via een speciale `gadget` op Hyves alle vrienden in hun Hyves-netwerk uitnodigen om hen te ondersteunen bij hun poging van de nicotine af te blijven. Zo staan ze er niet alleen voor en vergroten ze de kans om voorgoed van het roken af te komen.

De Hyvers die gestopt zijn met roken, kunnen hun ondersteunende vrienden van dag tot dag op de hoogte houden van hun gemoedstoestand en hen betrekken bij moeilijke momenten. De stoppers hoeven het bovendien niet alleen te doen, ze ontvangen informatie en tips om de poging tot een succes te maken, aldus Pfizer. Potentiële steuners kunnen de `gadget` ook gebruiken om hun rokende vrienden op te roepen voor eens en altijd te stoppen.

`Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om ondersteuning te krijgen bij het stoppen met roken`, aldus Gijs van der Klei, Concept Manager bij Hyves. `Met deze actie wordt daar op een leuke manier op ingespeeld en het sluit bovendien goed aan bij deze tijd, waarin stoppen met roken een hot issue is.`

De actie loopt in ieder geval tot 31 december, aldus de initiatiefnemers. Een logische datum gezien de goede voornemens van veel mensen aan het eind van het jaar. Maar waarom niet het gehele jaar door dergelijke acties gehouden? Het is tenslotte een nobel streven om mensen die willen stoppen met roken, hierbij te ondersteunen! Dat de actie natuurlijk ook een marketingcampagne is voor Pfizer, vergeven we de fabrikant voor deze keer dan maar.

Scroll Up

Pin It on Pinterest