Streaming video populair onder jongeren

1 min leestijd

Internet blijft het favoriete medium onder jongeren. Ze internetten dagelijks zo’n drie uur en een kwartier. Streaming video maakt een opmars. Dat blijkt uit Jij en de Media, een onderzoek van jongerenmarketingbedrijf newrulez naar mediagebruik onder jongeren van 15 t/m 24 jaar.

Jongeren kijken maar een kleine twee uur met aandacht tv. Vooral online video neemt toe in populariteit. Bijna 90 pct van de jongeren bekijkt filmpjes via het internet en een derde doet dat zelfs dagelijks. Een half jaar geleden was dat nog maar een kwart.

Naast streaming video zijn ook andere vormen van video via internet populair. Meer dan drie kwart van de jongeren kijkt regelmatig tv- programma’s en fragmenten via internet en bijna de helft downloadt af en toe een film. Ongeveer een kwart van de jongeren zet wel eens een zelfgemaakt filmpje online. Ook voor de radio wordt internet een steeds belangrijker medium. Jongeren luisteren gemiddeld één uur en drie kwartier per dag. Bijna de helft luistert naar de radio via internet. Hiermee doet internet nauwelijks onder voor radio luisteren via de kabel of de ether.

Scroll Up

Pin It on Pinterest