Sympathiek initiatief voor startende artiesten

Boomr is een website waar beginnende artiesten aandacht kunnen vragen van het publiek. Alhoewel niet uniek, is dit toch een sympathieke manier om nieuwe muziek te leren kennen.

In onze commerciële wereld worden letterlijk miljoenen uitgegeven aan reclame om artiesten te lanceren en in de lucht te houden. Daar is weinig tot geen plaats voor artiesten die onbekend zijn en muziek maken die volgens de platenlabels niet direct tot commercieel succes leidt. Dit gat in de markt werd jaren gelden al opgevuld door de website mp3.com, waar artiesten zichzelf en hun muziek presenteerden. De bedenkers hebben deze formule nooit echt commercieel goed kunnen uitbuiten, dus werd de site enkele jaren geleden overgenomen door technologiewebsite C|NET. De formule is hetzelfde gebleven.

Nu is er met Boomr dus ook een Nederlandse variant bijgekomen. De makers zijn nog volop bezig het muziekarchief uit te breiden, maar er kan al gezocht worden naar muziek van tientallen artiesten. Hebben ze nummers die ze beschikbaar willen stellen, dan kunnen deze gratis worden gedownload. En op deze manier kan iedere muziekfan gratis en voor niets nieuwe muziek ontdekken en krijgen beginnende artiesten een mogelijkheid om bekend te worden bij het grote(re) publiek. Het is te hopen dat dit tot dezelfde verrassende ontdekkingen leidt als mp3.com en zijn opvolger onder de vlag van C|NET. Boomr is om die reden een prima initiatief, dat beginnende, nog onbekende bands het podium schenkt dat ze verdienen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest