Terugblik

bg_robkekletst

Terugblik

Voordat ik het hardlopen ontdekte blogde ik als Robkekletst. Deze pagina bevat het archief van berichten die ik toen schreef over de dagelijkse beslommeringen van een vader, echtgenoot, waarnemer van en deelnemer aan het leven.

josse-tamas-vliegtuig-museum-groningen

Drukwerk favoriet Groninger Museum

Als er ergens een plek is waar het visuele een hoofdrol speelt, is het een museum. Het Groninger Museum is hierop geen uitzondering. Drukwerk speelt bij de communicatie een belangrijke rol, naast de digitale kanalen.

Afscheid van Grand Mont

Gevaarlijke rotsen

Ergens aan het einde van juli zijn we met zijn vijven nog steeds aanwezig in Bretagne, maar de gedachten zijn alweer afgedwaald voorbij het onvermijdelijke einde. Een heerlijke, tijdloze periode is daarmee voorbij. De kracht van de gedachte.

spoorweg zwolle meppel horizon verkeersbord

Netwerkellende

Het werkpaard van de familie, de iMac, is ingelijfd door de man achter 2function, ondergetekende dus. Verhuisd naar het nieuwe kantoortje boven. Er zijn genoeg apparaten in huis die veel, zo niet alle taken van deze hardware kunnen overnemen.

Letter J

De letter J

Steven Bonne Bergsma is stagiaire af. Heeft vandaag zijn rapport twee keer ingebonden omdat ook hij last ondervond van de nukkige tekstverwerker waarvan de zegeningen mij maar niet helder willen worden. Steven weet het nu ook. Vond ie niet leuk.

letter L

De letter L

De jongens hebben twee zwemlessen achter elkaar en de boodschappenlijst is afgewerkt. Veel zin in koetjes en kalfjes bespreken, kun je niet bespeuren bij jezelf. De omgeving is redelijk uitgekamd het afgelopen jaar.

oliebollen

Slechte gewoontes

Stoppen met roken valt niet mee. Misschien is dat de reden dat een deel der ex-rokers transformeert in haast manische anti-rokers. We hebben de anti-rook-dominees waarschijnlijk allemaal wel eens aan het werk gezien.

hazenslaapje of totalloss

Hazenslaapje

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Je bent vaak alleen. Dat is niet alleen productiviteitsverhogend, het betekent in mijn geval dat ik schaamteloos kan toegeven aan de behoefte even op de bank te liggen en de ogen te sluiten.

binnenplaats slot loevestijn sfeerplaatje

Autonomie

Begin jaren negentig. Ik werk in het kader van een management development programma van de VNU als ploegchef van een diepdrukkerij. Mijn eerste en belangrijke les heb ik een halfjaar eerder al geleerd als voorman in een andere ploeg.

Voet boven water

Een goed begin…

Het is alweer zo lang geleden dat het precieze jaartal wel nooit meer boven water zal komen. De locatie wel, die vergeet je namelijk niet zo snel. Een managementcursus op Papendal. Prachtige plek aan de rand van de Veluwe.

patronen groninger museum

Vijf principes van zakendoen

Bij het samenstellen van een lijst van de honderd beste boeken over zakendoen aller tijden, ontdekte Todd Sattersten nog een lijst, namelijk de vijf universele principes van zakendoen. Het opmerkelijke aan deze thema’s is dat ze opgaan voor totaal verschillende bedrijfstakken

Scroll Up

Pin It on Pinterest