Thuisvideotheek

1 min leestijd

Persoonlijk vind ik het verre van een ramp om een videotheek te bezoeken. Het is gewoon een apart sfeertje in zo`n zaak. Alle mensen struinen daar met hun hoogst persoonlijke smaken rond en zo kan het gebeuren dat ik als liefhebbende vader het eerste deel van Harry Potter huur, terwijl de man of vrouw achter mij een met bloed doordrenkte aflevering van een horrorserie wil meenemen. Rijp en groen door elkaar, een mooie afspiegeling van de maatschappij zo`n videotheek.

Zonet heb ik van MacFreak en Emerce vernomen dat we misschien vanuit de VS het einde van deze cultuur gaan meemaken. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Apple een contract heeft gesloten met filmmaatschappij Fox voor het verhuren van video`s via iTunes. Dat betekent dat iedereen met een iPod, iPhone of een iTV van Apple een film kan downloaden en direct kan bekijken via die eerder genoemde drie apparaten.

Niemand hoeft dus meer door regen en wind naar de videotheek, de reeds bekeken band te retourneren, zich iets van zoiets alledaags als openingstijden aan te trekken, enzovoort. Natuurlijk is het nog speculatie en is het in Europa al helemaal niet zo ver, maar toch. Het zou zomaar eens een succes kunnen worden. Er zijn waarschijnlijk genoeg volksstammen die best vanuit hun luie stoel een videootje willen bestellen, ook hier in Nederland. Alleen jammer dat het Ben & Jerry`s ijs niet digitaal meegezonden kan worden ;-(

Scroll Up

Pin It on Pinterest