Tijdloze illusie

1 min leestijd

Anderhalf uur wachten in de rij voor de Python, de achtbaan in de Efteling, saai? Helemaal niet, althans als je de benadering kiest die ik jaren geleden met een vriendenclub toepaste.

We stonden in zo’n typische rij met van die enorme lussen die je heel, heel langzaam maar zeker slingerend naar de attractie brengen. We maakten niet al te luidruchtig lol onderling, spraken wachtenden in de lussen naast ons aan en doodden zo de tijd. Altijd leuk om diezelfde mensen een paar lussen verder weer tegen te komen. Iedereen blij en blije mensen hebben over het algemeen en stuk minder aandacht voor de tijd, die pas tergend langzaam voortkruipt als je erop gaat letten. Dus voor we het wisten, zaten we in de Python. En helaas stonden we nog vele malen sneller weer op straat, maar dat terzijde.

Hoe veel attracties een park ook telt, de wachtrij in het hoogseizoen zal wel nooit verdwijnen. Trouwens, wie het beter weet, kan binnenkort zelf een attractiepark gaan bouwen, op de computer althans. De bekende computerspeluitgever Atari gaat namelijk samen met themapark de Efteling het computerspel Efteling Tycoon ontwikkelen. Spelers bouwen op de pc hun eigen Efteling met alle originele attracties. Het is de uitdaging om de beste parkdirecteur te worden, aldus een toelichting. Het is voor het eerst dat de Efteling serieus in computerspelletjes stapt. Efteling Tycoon ligt in oktober in de winkel.

Ik ben niet zo’n gamer, maar dit soort sim’s vind ik best leuk. Ooit letterlijk een nacht doorgehaald om de stad van mijn dromen te bouwen met SimCity. Erg verslavend! Wat ik in de digitale versie van de Efteling ieder geval zou veranderen ten opzichte van het levensechte park, is de bordjes met teksten als ‘Vanaf dit punt halfuur wachttijd’ die in de wachtrijen van attracties staan. Kijk, dat verpestte onze tijdloze illusie natuurlijk weer behoorlijk. Werden we alsnog geconfronteerd met de hoeveelheid nutteloze minuten die ons te wachten stonden eer we in konden stappen.

Scroll Up

Pin It on Pinterest