Trage hamsters

Albert Heijn heeft een educatieve website gemaakt die zich richt op kinderen van 4 tot 10 jaar en hen leert over de herkomst van producten. De site is onlangs live gegaan in het kader van de Hamsterweken van Albert Heijn. ‘Spelen, leren, ontdekken` is het uitgangspunt.

De hamsters Tess, Eddie en Gijs spelen de hoofdrol op deze kindersite. De drie hamsters gaan elke hamsterweekperiode op reis. Met als missie te ontdekken waar producten vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Kinderen kunnen hun avonturen volgen via games, reisverslagen, knutsels en e-cards.

Wie een bezoekje aan deze site waagt, het is tenslotte niet alleen leuk maar vooral ook reclame, moet in eerste instantie een te grote dosis geduld in acht nemen. Het laden van de flash-games duurt echt veel te lang. Wat een trage hamsters, is al bij het eerste spelletje mijn reactie.

En als ik dan eenmaal aan de gang bent, blijk ik als volwassene weer genadeloos door de mand te vallen omdat ik de muis met de diverse oefeningen steeds veel te traag beweeg en de oefeningen dus steevast eindigen met de mededeling ` O nee, te langzaam!`. De animaties zijn overigens behoorlijk grappig, dat dan weer wel. Ik zal er mijn dochter van zeven eens voor zetten. Kijken wat die te melden heeft. Wordt vervolgd…

Scroll Up

Pin It on Pinterest