Training

hefbrug hoofdvaart wisselduurloop
hefbrug hoofdvaart wisselduurloop

Trainingen

Een zich gestaag uitbreidende collectie van trainingen die ik heb bedacht voor mezelf en de groepen hardlopers waaraan ik training heb gegeven.

zonsondergang-langs-sneekermeer

De werkelijkheid van een marathonschema

Net aangemeld voor mijn vierde marathon. Een schema ga ik niet volgen, dat levert me te vaak stress op, weet ik na 13 weken trainen voor de Mar-athon in Sneek.

hefbrug hoofdvaart wisselduurloop

Ode aan de wisselduurloop

De langzame duurloop is een essentieel onderdeel van veel trainingen. Het langzame, lange lopen wordt vaak als ‘saai’ ervaren. Een wisselduurloop kan helpen.

hardloopschoenen_zandpatronen

Presentatie Souplessemethode

Hieronder mijn presentatie over de souplessemethode van Klaas Lok voor de leden van de Koeberg loopgroep uit Meppel.

header_sloot_garsteweg

Souplesse 200- en 400-tjes

Twee intervaltrainingen die met souplesse worden gelopen volgens de methode van Klaas Lok. De intervallen worden een stuk onder het wedstrijdtempo aan gelopen.

koebergtraining sportvelden

Heen en weer tussen de sportvelden

Een strook asfalt van 400 meter tusen de sportvelden in de Berggierslanden blijkt prima geschikt voor een intervaltraining.

anwb-borden-brug-intratuin

Fartlek Intratuin

Deze training is bedoeld om het retourtje Rembrandtplein – intervaltraining bij de Intratuin-brug te gebruiken als meer actieve onderdelen van de training.

mistige_jachthaven

Vaartspel Reest en jachthaven

Een poging om een behoorlijk standaard hardlooprondje in Meppel om te toveren tot een leuke en afwisselende training voor de Koeberg hardloopgroep.

intratuin donker

Combitraining Intratuin

Een training die optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van de Intratuin-brug: drie opgangen en aan weerskanten een flinke trap van net geen veertig treden.

intervaltraining koebergers intratuinbrug

Brugintervallen

Wanneer het doel de Mont Ventoux is en je hebt twee hoge bruggen in de buurt om te trainen, is het logisch dat je daar veel tijd op doorbrengt.

Scroll Up

Pin It on Pinterest