Twee veldtesten zero drop trailschoenen

GO!

Heerlijke dag doorgebracht op mijn nieuwe pattas: Altra Superior 3.0 trailschoenen. Hebben 'zero drop' oftewel geen verschil in hoogte tussen hak en tenen. Het vergt zeker gewenning. Toch blijken de eerste twee langere loopjes veelbelovend.

De eerste paar kilometers op de trailschoenen gaan over asfalt en stoeptegels. Met de zero drop schoenen is dat echt goed op de techniek letten. Netjes op je middenvoet zien te landen, is het motto. Vanaf het Rembrandtplein gaat het samen met hardloopmaatjes Rick en Bertram richting Staphorsterveld. Zij hebben een stevige tempoloop over minimaal vijftien kilometer in gedachten, ik ga voor een stevige lus over de zandpaden van het Spathorsterveld. Iets na de brug bijde Intratuin nemen we afscheid. Ik sla het eerste zandpad van de dag in. Gelukkig maar, want op harde ondergronden blijken de nieuwe schoenen behoorlijk wat gewenning te vragen.

De zandpaden blijken er ook niet al te zacht meer bij te liggen. De ondergrond blijft dus vrij hard. Na een aantal kilometers krijg ik kramp in de voeten. De gedachte dat ik begin dit jaar ook bij mijn nieuwe hardloopschoenen voor op straat last had van kramp, werkt een soort van geruststellend. Door extra goed op de techniek te letten en af en toe simpelweg even te gaan stilstaan krijg ik het min of meer onder controle. Als de zon echt doorbreekt en de kou verdrijft, de spieren lekker warm zijn en lichaam en geest ontspannen, heeft de 'hardloopmachine' de rest van de 14 kilometer geen last meer van kramp in de voeten.

Ik denk moe maar voldaan klaar te zijn voor vandaag, maar Lidia wil toch ook heel erg graag haar trailschoenen uittesten. Gezien de kramp vanochtend is er twijfel of ik de trailschoenen weer moet omdoen. Met de laatste probleemloze kilometers in gedachten besluit ik de zero drop pattas gewoon aan te trekken. Geen spijt van gehad: ik heb nergens last onderweg. We hebben met z'n tweetjes de rode, blauwe en gele route in het Staatsbos gelopen. In totaal bijna 14 kilometer. Echt genoten van het hardlopen en zeker ook de sfeer in het bos, dat prachtig warmgeel verlicht werd door een ondergaande zon. Dit had ik niet willen missen!