Vaarwel Gamma voordeelpas

1 min leestijd

Mijn lief en ik zijn geen van beiden trouwe zegelspaarders, puntenverzamelaars en meenemers van allerlei pasjes en ander voordel opleverend plastic. Het levert eenvoudigweg te veel ruis op in onze hoofden om consequent met deze materie om te gaan.

Omdat we de laatste weken flink aan het klussen zijn, wilde ik nog wel een uitzondering maken voor de Gammapas. Consequent in de portemonnee, voordeelbonnen netjes bewaard en vanochtend er zowaar nog aan gedacht ook om die strookjes papier mee te nemen ook.

Aan de kassa gekomen werden twee van de drie bonnen echter resoluut teruggeduwd in mijn handen nadat de scanner erover was gegaan. ‘Deze horen bij een andere Gammapas’, was het droge commentaar. Hoorde ik daar een lichte ondertoon van het vermoeden dat ik hier de boel aan het bedonderen was?

‘Ja, dat heb ik weer’, mompelde ik terwijl ik een driftbui onderdrukte, ‘dat zijn de bonnen van aankopen die mijn vrouw op haar pas heeft gedaan.’ Ik wist dat verdere discussie zinloos was, rekende af en besloot ter plekke dat die pasjes vandaag nog een roemloos einde zouden gaan beleven. Ach, het waren toch vooral marketinginstrumenten. Weg ermee!

Scroll Up

Pin It on Pinterest