Verkeerde rij

1 min leestijd

Als er een talent is om altijd in de verkeerde rij te gaan staan, heb ik het. Supermarkt, bank, toegangskaartjes, het maakt allemaal niet uit, zodra Robert aansluit in een rij gebeurt er spontaan iets waardoor alle andere rijen sneller zijn weggewerkt.

Dit talent strekt behoorlijk ver: ook de bruggen in De Wieden en Weerribben gaan spontaan open zodra ze mijn persoontje in de gaten krijgen, met als koploper het bruggetje de oude zeedijk met de haven van Blokzijl verbindt.

In het hoogseizoen gaat deze brug natuurlijk ook behoorlijk vaak open, dus is de kans dat je moet wachten vrij groot. Maar half september? Het was een stuk minder druk, maar de brug in Blokzijl en die in Ossenzijl stonden natuurlijk weer open toen ik met de racefiets aankwam.

Op de fiets besloot ik daarom dat dit de foto van de dag moest worden. Niet helemaal terecht overigens, want onderweg heb ik nog wielrenles gekregen van een prachtig stel. Ik haalde ze even na Sint Jansklooster in, maar na een paar kilometer kwamen ze terug en hoe: met veertig in het uur beukten ze over de oude zeedijk naar Blokzijl met mij in het kielzog. Meer zat er voor mij niet in.

Na Blokzijl herhaalde dit tafereel zich: ik ging direct hard van start op de zeedijk, maar een kilometer of vier voor Kuinre kwamen ze weer voorbij glijden. Ik begroette hen lachend en liet ze dit keer gaan. Diep respect voor de kopman van dit duo, die met af en toe best veel wind tegen ‘gewoon’ vijfendertig tot veertig kilometer per uur weet vol te houden.

Scroll Up

Pin It on Pinterest