Vijver 2.0

Van start!

Zaterdagochtend rond negen uur. Mooi weer, maar nog behoorlijk koud. Ik ga helpen een vijver een tweede leven te geven. Mijn mannen zijn meegegaan met de opdracht vies te worden.

Fanatiek gaan ze in de weer met de modder die de grote mannen uit de vijver scheppen. Ze hebben er lol in, maar ze vinden het ook koud. Al snel zitten ze in nieuwe kleren gestoken voor de tv van oma. Jammer, maar ik snap ze wel.

Zeker een uur nadat de laatste kruiwagen met modder is afgevoerd, ontdekt Josse een vis in de modderberg. ‘Hij leeft nog’, roept hij opgewonden. Ik spoor hem aan de vis op te pakken. Trots zie ik het hem nog doen ook. Had ik niet verwacht. Josse rent met de vis in zijn handen naar de emmer met vissen. Hij laat het beestje in het water vallen. ‘Je hebt een vis het leven gered’, zeg ik bewonderend. De trotse lach beaamt mijn lof volmondig.

De slang stort inmiddels water uit over de nieuwe beschermlaag. Het gaat me veel te (s)langzaam. Ik besluit niet te wachten tot ‘vijver 2.0’ volgelopen is.

Scroll Up

Pin It on Pinterest