Virtuele Lego

Processorfabrikant Intel toonde deze week op de Amerikaanse beurs voor consumentenelektronica CES zijn visie op de toekomst van lego. Na het bekijken van het filmpje over de vermenging van plastic realiteit en virtuele taferelen blijf ik met gemengde gevoelens zitten.

Ik ben van de generatie die opgroeide met het ‘oerconcept’ van Lego. Steentjes, nog meer steentjes en bouwen maar. Technisch Lego vond ik prachtig, maar mijn ouders vonden het – terecht – te duur. Gaf niets, ik bouwde met behulp van ‘ouderwetse’ stenen en wat karton en stroomdraad een stoere raceauto. Ik was toen al een flinke puber…

Wat moet ik denken van zielloze vlammetjes die op de grond (!) voor een legohuis liggen? Een trein die plat als een dubbeltje over een neprails loopt? Niets natuurlijk. Intel toonde een concept, meer is het nu echt nog niet. Als die vlammen over een tijdje levensecht aan de legostenen van het huis likken, de trein als een bedrieglijk echt object door de speelkamer tuft met overtuigende geluiden, ja dan zou deze combinatie van echt en net echt de wereld zomaar kunnen veroveren. Ik kan alleen maar hopen dat de kinderen om die elektronica heen ongeremd hun eigen fantasieën laten materialiseren in legocreaties.

Scroll Up

Pin It on Pinterest