Vlindersymbool

2 min leestijd

Weet je dat jullie onbereikbaar zijn? Deze vraag, mededeling eigenlijk, vormde twee dagen geleden de inleiding op een fanatieke zoektocht naar de betekenis van een piepklein symbool in het display van ons telefoontoestel.

Kerst zou bij ons thuis gevierd worden en de gezinnen zouden elk een deel van de maaltijd maken en meenemen, dus was het wel handig als we bereikbaar zouden zijn op ons vaste telefoonnummer. Eerst dacht ik nog aan de telefoonlijn zelf. We telefoneren namelijk alweer een tijdje via internet en dat verloopt niet altijd vlekkeloos. Een controle op de zelfhulppagina`s van de provider leverde echter niets op. Eigenlijk verwachtte ik dat ook niet, want we konden met ons vaste toestel wel gewoon andere mensen bellen. Er wel even voor gezorgd dat alle binnenkomende gesprekken automatisch werden doorgeschakeld naar mijn mobieltje.

Zo, bereikbaar waren we weer, maar nu nog het echte probleem oplossen. Plotseling herinnerde ik me dat mijn vrouw deze week het toestel uit de klauwen van een van onze jongens had gered en opmerkte `dat we er een symbooltje hadden bij gekregen`. Het symbooltje stond er inderdaad nog: een soort vlindertje. Het zou van alles kunnen betekenen, dus wellicht ook dat het toestel op de een of andere manier onbereikbaar was geworden. Ik had zowaar de handleiding bewaard, maar die zorgde slechts voor een bak frustratie die na een uur ploeteren was uitgegroeid in een verzengende neiging het toestel ritueel te verbranden. Alle denkbare symbolen passeerden namelijk de revue, maar niet het vlindersymbool.

De oorspronkelijke aanbieder van het toestel bleek z`n handleidingen keurig online te hebben staan, maar dat was een exacte kopie van de papieren versie die ik al van begin tot eind had doorgenomen. Aangezien ik verder geen zin had om kerstavond te vergallen door een raar teken op de display van mijn telefoontoestel, gooide ik het probleem letterlijk en figuurlijk in de hoek.

Heerlijke kerstdag gehad en vanochtend maar de stoute schoenen aangetrokken: batterijen uit het apparaat gehaald en maar hopen dat alle opgeslagen telefoonnummers bewaard zouden blijven. Die staan er nog in en wat mooier is: het vlindersymbool is weg en het toestel rinkelt weer vrolijk als iemand ons belt. Probleem opgelost, maar erg bevredigend vind ik het niet. Want waarvoor staat die vlinder nu eigenlijk? Ik zal het waarschijnlijk wel nooit weten, zucht. Als iemand nog een tip heeft: het is in opdracht van KPN door Philips gemaakt draadloos toestel, de Malibu 400.

Scroll Up

Pin It on Pinterest